Carl Christian Mork skal representere Norge under U17 EM som starter nå til helgen. Det spilles både lag og individuelt. I lag-EM skal Norge møte Ukrania, Sverige og England. Lagturneringen spilles fra 15. 19. mars og kan følges på http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=42A11031-55E1-4DF0-BBD3-8BBF03CB1C63.

Den individuelle turneringen spilles fra 19.-23. mars. Carl Christian deltar i herredobbel hvor han spiller sammen med Torjus Flåtten fra Pillarguri og i miksdobbel hvor han spiller sammen med Lill Lilian Stenrud, Frogner. Den individuelle turneringen kan følges på http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=F22EA94D-9C43-49BF-9625-8B1DEF1545A2.

 

Anne Klyve (senior - elite) og Carl Christian Mork (U17 - elite) var eneste deltakere fra Asker under årets Norgesranking i Moss. Til gjengjeld ble det hele 4 topplasseringer. Anne vant damenes double finalen sammen med makker Thea K. Johansen, Sandefjord med sifrene 2-1 etter en jevn og spennende kamp mot Spasova/Espeseth (Bærum/Kirkenes). Carl Christian gjorde rent bord ved å spille seg frem til finalen i både single, double og mix i U17 og vinne alle finaler med sifrene 2-0. I double spilte han sammen med Tobias Krømke. Sandefjord og i mix sammen med Solvår F. Jørgensen, Karmøy. Meget sterk innsats av våre 2 deltakere.

 

Helga 15-17. november var det powergirlsamling i Moss. 22 jenter fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør var samlet i Mossehallen. Asker BK var representert med Ane, Anne og Anbjørg.

Sent fredag ettermiddag møtte vi opp på Moss vandrerhjem, som ligger bare noen få meter fra Mossehallen. Karel Eriksson, trener for Moss, sto for kveldstreninga fra kl 19-21. Tilbake på vandrerhjemmet fikk vi servert gryterett.

Lørdag skulle egentlig startet med morgentrening kl 8, dvs før frokost. Heldigvis, mente mange, ble denne treninga avlyst. Frank, psykolog og idrettscoatch, startet lørdagens trening med å lære jentene å trikse med racketten, trene underarmsmuskelen og fotarbeid. Deretter sprang han rundt i hallen og ropte ”full power” mens jentene slo clearer med ”full power”. I følge Frank har man ikke trent badminton hvis man ikke har størrelseforskjell på høyre og venstre underarm! Ledsagerne var også så heldige å få en times foredrag med Frank om det å være over eller under streken. Slå av radioen i hodet som bare har dårlige nyheter og tenk positivt!

Etter lunsj ble det en time med Zumba! Ikke enkelt, men jentene klarte seg veldig bra. Lørdagen ble avsluttet med en uformell turnering og etter nesten 10 timer i hallen var jentene slitne og sultne. Pizza og godteri gikk ned på høykant, og Askerlaget vant spørrekonkurransen på kvelden!

Søndag ble powergirlsamlingen avsluttet med to timers treningsøkt med Karel, der ulike slag, deriblant dropp, sto på planen.

Ei flott helg med mye og variert trening. For som Karel sa; det er mange måter å trene badminton på!

 

Carl Christian Mork tok førsteplassen i herredouble U19 i Norgesrankingen i Stavanger sammen med makker Sturla F. Jørgensen fra Karmøy. I finalen ble det seier 2-1 mot Kristiansen/Thorstensen fra Moss etter et svært spennende siste sett som de dro i land med sifrene 21-19. Også i mix ble det svært gode resultater hvor han sammen med makker Elisa Wiborg fra Haugerud spilte seg frem til finalen, men hvor de måtte se seg knepent slått 21-17 og 21-18 mot søskenparet Jørgensen fra Karmøy. På bildet ser vi Carl Christian sammen med øvrige finalister i mix.

 

Gullmedaljører fra UM23

Helgen 26-27 oktober var det NM i badminton for ungdom under 23 år i Sandefjord. Anne Klyve og Helene Søgaard spilte seg greit frem til finalen i damedouble. De møtte et rutinert par, men spilte taktisk godt. Det ble en kamp med høyt tempo og gode ballvekslinger. 3 sett ble vunnet komfortabelt av Askerjentene som skaffet seg gullet. Vi gratulerer!

I mixed double fikk Helene Søgaard helt til topps med makker Jonas Christensen fra Frogner, og skaffet seg derfor sin andre gullmedalje for dagen. Nye gratulasjoner er på plass!

Carl Christian Mork deltok også fra Asker men nådde dessverre ikke helt opp.

 
Flere artikler …